Logowanie
Nazwa użytkownika:   Hasło:   Zapamiętaj mnie

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
mixiorek
PostNapisane: 2011-04-15, 15:31 
Offline
Przyjaciele
Przyjaciele

Dołączył(a): 28.12.2007, 11:29
Posty: 760
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć: Mężczyzna
VOLVO: S80
Silnik: 2.5D
KW/KM/NM: 103/140/290
Rok: 1999
Był na spocie: 0
Średnie spalanie: 8
Przebieg: 267000
Nr z parady volvo: 0
100% aktywacja musi być, trzeba wgrać SOFTWARE - oprogramowanie aby CAN zobaczył twój nowy sprzęt w samochodzie i wtedy będzie elegancko działać. Robił może ktoś to już w ASO, jestem ciekaw w różnych punktach - miejscach jak sytuują się ceny... :D


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
zielony2
PostNapisane: 2011-08-02, 06:53 
Offline
V
V
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3.06.2008, 08:33
Posty: 25
Lokalizacja: Tarnów
Płeć: Mężczyzna
VOLVO: S40 -------- V70
Silnik: 2,4 ---------- 2,4
KW/KM/NM: 180/230NM=185/400NM
Rok: 2006
Był na spocie: 0
Średnie spalanie: 9,2
Nr z parady volvo: 0
chciałem odświżyć temat bo nadal aktualna sprawa

ponieważ nie mam czasu narazie na dojazd do magików od oprogramowania, moje pyt. jest nastepujące, --- co się stanie jesli bym zamienił kostki z zasilaniem foteli , kierowca - pasażer ????
czy wtedy pasażera będzie wyłaczał po 45 sek. ?? czy jest to wogóle wykonalne i czy komp. auta i tak mi nie przestawi zasilania " po staremu" jak to się z lusterkami działo.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
yarecki
PostNapisane: 2011-08-02, 09:43 
Offline
Przyjaciele
Przyjaciele
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3.05.2007, 23:11
Posty: 9456
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Imię: Jarek
VOLVO: V70 II D5/S80 D5/850 2.0 '96
Silnik: D5244T/B5244T4/B5244T2
KW/KM/NM: 163 185 180
Rok: 2005
Był na spocie: 109
Średnie spalanie: ---
Przebieg: 100
Nr z parady volvo: 45
Programowanie w zaleznosci od ceny programu w ASO, od 250 pln w gore.

Nic nie da przekladka kostek.

Napisz/zadzwon do myszka7, jest z Poznania, ale czesto jezdzi po kraju wiec sie z nim dogadacie.

_________________
Yarecki

Jest: S80 D5 '07, V70II '04, 855 '95
Było:960 '96,S80 I '99,TDI: S70 '98,S80 '99,V70 II'01x2,V70 I'98

Język polski w liczniku i klimatyzacji/radiu od 2000- pytać o cenę dla vf.pl! Diagnostyka komputerowa,mechanika,kosmetyka,wulkanizacja,środki do skór LCK.com.pl. 22 201 3456


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
mixiorek
PostNapisane: 2011-08-03, 03:28 
Offline
Przyjaciele
Przyjaciele

Dołączył(a): 28.12.2007, 11:29
Posty: 760
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć: Mężczyzna
VOLVO: S80
Silnik: 2.5D
KW/KM/NM: 103/140/290
Rok: 1999
Był na spocie: 0
Średnie spalanie: 8
Przebieg: 267000
Nr z parady volvo: 0
zielony2 napisał(a):
chciałem odświżyć temat bo nadal aktualna sprawa

ponieważ nie mam czasu narazie na dojazd do magików od oprogramowania, moje pyt. jest nastepujące, --- co się stanie jesli bym zamienił kostki z zasilaniem foteli , kierowca - pasażer ????
czy wtedy pasażera będzie wyłaczał po 45 sek. ?? czy jest to wogóle wykonalne i czy komp. auta i tak mi nie przestawi zasilania " po staremu" jak to się z lusterkami działo.


Jeśli chodzi o przełożenie zasilania nic nie da, sytuacja będzie identyczna.

Zakres cen jest horyzontalny zaczynający się od 59zł np. za software składanych lusterek (robiłem)

Koszt elektrycznego siedzenia z pamięciami w serwisie 599zł


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
JEJEK
PostNapisane: 2011-09-08, 18:31 
Offline
Przyjaciele
Przyjaciele
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17.02.2011, 00:09
Posty: 1707
Lokalizacja: opole
Płeć: Mężczyzna
Imię: Andrzej
VOLVO: s80 - 4 osobowy :)
Silnik: 2.5 TDI ; automat
KW/KM/NM: 140 KM
Rok: 2000
Był na spocie: 0
Średnie spalanie: 7.3
Przebieg: 0
Nr z parady volvo: 0
witam
podepne sie pod temat...

Jak wiadomo wstawienie fotela z pamięcią to problematyczna sprawa... wie ktoś jak wygląda sytuacja kiedy wstawie elektryke fotela "bez pamięci" ?? np. z fotela anglika pasażera w miejsce eur. kierowcy? Czy również prąd zniknie po 40sekundach? :?:

_________________
s80 TDI > diody, płomienie & executive style

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
mixiorek
PostNapisane: 2011-09-08, 23:03 
Offline
Przyjaciele
Przyjaciele

Dołączył(a): 28.12.2007, 11:29
Posty: 760
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć: Mężczyzna
VOLVO: S80
Silnik: 2.5D
KW/KM/NM: 103/140/290
Rok: 1999
Był na spocie: 0
Średnie spalanie: 8
Przebieg: 267000
Nr z parady volvo: 0
JEJEK napisał(a):
witam
podepne sie pod temat...

Jak wiadomo wstawienie fotela z pamięcią to problematyczna sprawa... wie ktoś jak wygląda sytuacja kiedy wstawie elektryke fotela "bez pamięci" ?? np. z fotela anglika pasażera w miejsce eur. kierowcy? Czy również prąd zniknie po 40sekundach? :?:


Niestety nic nie da...

Europa - kierowca masz trzy wejścia do sterownika w tym jeden to(pamięć i system can)
jeżeli masz drugi fotel elektryczny pasażera to występują dwa wtyki bo sterownik pod fotelem jest inny. (bez pamięci) wtedy wystarczy prąd i sterowanie wszystko elegancko chodzi.

Angielska instalacja jest identyczna tylko odwrócona czyli nic nie da...cały szkopuł to moduł fotela.

Masz dwie opcje
albo znaleźć sterownik od fotela pasażera i wstawić go do siedzenia z pamięcią (pamieci nie bedzie lecz cale sterowanie bedzie chodzić) zmieniasz moduł w 5 min i chodzi lub wgranie software np tak jak Ja mam :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
JEJEK
PostNapisane: 2011-09-09, 13:18 
Offline
Przyjaciele
Przyjaciele
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17.02.2011, 00:09
Posty: 1707
Lokalizacja: opole
Płeć: Mężczyzna
Imię: Andrzej
VOLVO: s80 - 4 osobowy :)
Silnik: 2.5 TDI ; automat
KW/KM/NM: 140 KM
Rok: 2000
Był na spocie: 0
Średnie spalanie: 7.3
Przebieg: 0
Nr z parady volvo: 0
czyli lipa jednym słowem... :neutral:
troche za dużo kombinacji jak dla mnie, musze przywyknąć do operowania wajchami :lol:

_________________
s80 TDI > diody, płomienie & executive style

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
mixiorek
PostNapisane: 2011-09-09, 23:44 
Offline
Przyjaciele
Przyjaciele

Dołączył(a): 28.12.2007, 11:29
Posty: 760
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć: Mężczyzna
VOLVO: S80
Silnik: 2.5D
KW/KM/NM: 103/140/290
Rok: 1999
Był na spocie: 0
Średnie spalanie: 8
Przebieg: 267000
Nr z parady volvo: 0
Ja kupiłem fotel z angola za 100zł kompletny elektryczny z pamięcią :D

Jeśli nie chcesz wgrywać software, pamiętaj że fotel zawsze po odpaleniu chodzi przez ok 50 sek...zawsze możesz regulować :D

Ja kiedyś miałem taki mikrostyk obok regulacji praktycznie niewidoczny, naciskając go(robił sie restart dla modułu) zawsze fotel chodził przez 50 sek. koszt ok 5 zł i 30 min roboty :D Regulujesz kiedy tylko chcesz :mrgreen: i oczywiście pamięć chodzi :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
JEJEK
PostNapisane: 2013-10-21, 15:48 
Offline
Przyjaciele
Przyjaciele
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17.02.2011, 00:09
Posty: 1707
Lokalizacja: opole
Płeć: Mężczyzna
Imię: Andrzej
VOLVO: s80 - 4 osobowy :)
Silnik: 2.5 TDI ; automat
KW/KM/NM: 140 KM
Rok: 2000
Był na spocie: 0
Średnie spalanie: 7.3
Przebieg: 0
Nr z parady volvo: 0
EDIT: to tak , w moim aucie bieda edition mam oczywiście fotele gałkowe :D podłączyłem do testów fotel z pamięcią... pale auto, 30 sekund regulacja działa, 1 minuta działa... 3 minuty działa :D dłużej już mi sie nie chciało dymić pod oknem.

Niby działa jak fabryka przykazała, pamięć również bez problemów , czyżby nie było wymagane programowanie ??

_________________
s80 TDI > diody, płomienie & executive style

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Mateusz LKR
PostNapisane: 2013-10-21, 21:02 
Offline
Moderatorzy
Moderatorzy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8.02.2011, 23:30
Posty: 14782
Lokalizacja: Kraśnik, lubelskie
Płeć: Mężczyzna
Imię: Mateusz
VOLVO: XC60
Silnik: D5 TF80SC AWD
KW/KM/NM: 136/185/400
Rok: 2009
Był na spocie: 17
JEJEK, Może wcześniej elektryczne siedziały u Ciebie? :D

_________________
Było: S80 2.5D '99, S60 D5 '01, S60 D5 '02, S80 D5 '04, S80 D5 '05
MATTECH Elektromechanika Volvo
Diagnostyka, Język polski, Chiptuning
669 164 719

kliknij


Z braku czasu nie odpowiadam na PW w kwestiach technicznych.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
JEJEK
PostNapisane: 2013-10-21, 23:55 
Offline
Przyjaciele
Przyjaciele
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17.02.2011, 00:09
Posty: 1707
Lokalizacja: opole
Płeć: Mężczyzna
Imię: Andrzej
VOLVO: s80 - 4 osobowy :)
Silnik: 2.5 TDI ; automat
KW/KM/NM: 140 KM
Rok: 2000
Był na spocie: 0
Średnie spalanie: 7.3
Przebieg: 0
Nr z parady volvo: 0
Mateusz LKR, wątpie aby ktoś tapicerke zmieniał, lusterka mam nawet zwykłe ... ogólnie dziwna sprawa, potestuje zobacze jak sie mają sprawy w praktyce :mrgreen:

_________________
s80 TDI > diody, płomienie & executive style

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Bartolomeo
PostNapisane: 2013-10-22, 18:04 
Offline
Przyjaciele
Przyjaciele
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23.07.2006, 23:33
Posty: 1544
Lokalizacja: LW
Płeć: Mężczyzna
Imię: Bartek
VOLVO: S80
Silnik: D5252T
KW/KM/NM: 140/290
Rok: 2000
Był na spocie: 0
Średnie spalanie: 6.4
Przebieg: 230000
Nr z parady volvo: 0
Przy czym teoretycznie (bo w praktyce nie widziałem) była opcja fotela elektrycznego kierowcy bez pamięci + mechaniczny fotel pasażera.
Fotele "tylko" elektryczne potrzebują napięcia z-kąd-kolwiek + masy, bo to są głupole, jedyny moduł to zamieniający impulsy z przycisków sensorowych na sterujące silnikami, a i silniczki regulujące są inne - w tych z pamięcią są krokowe, a tu zwykłe. Czyli jakby wsadzić fotel pasażera z anglika to powinno normalnie działać, może trzeba przerobić wtyczkę, ale byle dać napięcie.

Sam miałem ochotę na ramę fotela elektrycznego z oprzyrządowaniem :) .

_________________
:) Pozdrowionka dla wszystkich :)
:!: Zainteresowanych S80 zapraszam na moje WWW :!:
+++» GALERIA «+++


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
JEJEK
PostNapisane: 2013-11-21, 00:17 
Offline
Przyjaciele
Przyjaciele
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17.02.2011, 00:09
Posty: 1707
Lokalizacja: opole
Płeć: Mężczyzna
Imię: Andrzej
VOLVO: s80 - 4 osobowy :)
Silnik: 2.5 TDI ; automat
KW/KM/NM: 140 KM
Rok: 2000
Był na spocie: 0
Średnie spalanie: 7.3
Przebieg: 0
Nr z parady volvo: 0
Mateusz LKR napisał(a):
JEJEK, Może wcześniej elektryczne siedziały u Ciebie? :D


vida : vehicle configuration
Driver seat Manual adjustable
Passanger seat Manual adjustable

Przy wpiętym fotelu z pamięcią ,pod vidą mam błąd konfiguracji w module PSM (co jest oczywiste)
Ale mimo to elektryka działa normalnie łącznie z pamięciami, testuje , testuje i jest dobrze :D :shock:

_________________
s80 TDI > diody, płomienie & executive style

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Mateusz LKR
PostNapisane: 2013-11-21, 12:22 
Offline
Moderatorzy
Moderatorzy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8.02.2011, 23:30
Posty: 14782
Lokalizacja: Kraśnik, lubelskie
Płeć: Mężczyzna
Imię: Mateusz
VOLVO: XC60
Silnik: D5 TF80SC AWD
KW/KM/NM: 136/185/400
Rok: 2009
Był na spocie: 17
JEJEK, jak długo działa? :D

_________________
Było: S80 2.5D '99, S60 D5 '01, S60 D5 '02, S80 D5 '04, S80 D5 '05
MATTECH Elektromechanika Volvo
Diagnostyka, Język polski, Chiptuning
669 164 719

kliknij


Z braku czasu nie odpowiadam na PW w kwestiach technicznych.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
JEJEK
PostNapisane: 2013-11-21, 13:05 
Offline
Przyjaciele
Przyjaciele
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17.02.2011, 00:09
Posty: 1707
Lokalizacja: opole
Płeć: Mężczyzna
Imię: Andrzej
VOLVO: s80 - 4 osobowy :)
Silnik: 2.5 TDI ; automat
KW/KM/NM: 140 KM
Rok: 2000
Był na spocie: 0
Średnie spalanie: 7.3
Przebieg: 0
Nr z parady volvo: 0
Mateusz LKR napisał(a):
JEJEK, jak długo działa? :D


fotel działa tak jak w orginale :D

mixiorek napisał(a):
100% aktywacja musi być, trzeba wgrać SOFTWARE - oprogramowanie aby CAN zobaczył twój nowy sprzęt w samochodzie i wtedy będzie elegancko działać. Robił może ktoś to już w ASO, jestem ciekaw w różnych punktach - miejscach jak sytuują się ceny...


te 100% aktywacja musi być, zamienił bym na 99% :D


EDIT:
tak jak pisałem wcześniej, miałem fotele na gałki... wylądowały 2 z pamięciami (śmiga w najlepsze bez programowania) :D

Obrazek

Obrazek

_________________
s80 TDI > diody, płomienie & executive style

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL